expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

December 30, 2009

35 weeks

Pagi tadi pegi mengadap gynae untuk check up. Komen pertama beliau,

"Hmm...I think the baby is going to be chubby."

Hahahahahaha!!! Itu saje saya dan Mr Hubby mampu buat. Nak cakap apa lagi kan? Tapi alhamdulillah, semua dalam keadaan selamat, mommy and baby. Saya tanya Dr K, should I be eating less? And she said, "No!!! Enjoy all the food you like coz after this you have to be selective."

Sudah 35+ weeks sekarang, baby lebih kurang 2.6kg so bolehlah bayangkan kebesaran perut saya sekarang. Dr K jangka at birth nanti, baby adik dalam lingkungan 3kg+. Hmm..Dania dulu masa lahir adalah 3.4kg dan 54cm. Kita tengoklah nanti baby adik nak lawan baby kakak ke camne.

Next check up adalah lagi dua minggu dan every week after that. Tiga tarikh EDD diberi iaitu:

29 Jan 2010
2 Feb 2010
5 Feb 2010

Doa²lah baby adik nak keluar 2 Feb 2010 tu! I like the date ;) Doakan juga kami selamat, amin!


12 comments:

fzln said...

our prays alwayz with u...mudah-mudahan dipermudahkan segalanya n selamat ye my frend..

Fid said...

kekadang aku lupa yang ko preggy
kahkahahkah

hadina said...

semoga dipermudahkan segalanya...

MommyDania said...

Fazi: thank u. ko pun, take care ye!

Fid: adakah kerana mak maintain? hahahahaha

Hadina: thank u.

KV said...

insyaallah selamat semuanya

Fid said...

yup
aku rasa sebab ekau menten mcm tak apa2
kihkihkihkih

MommyDania said...

KV: tima kasih kak

Fid: hahahahah!! so far alhamdulillah la, xde complication. tu yg lagak cool jek

CY4.0 said...

sekejappp je kan. Tau2 ada dok melekat je kat tepi time baring2.

MommyDania said...

CY4.0: hehehe...in my case, kiri kanan la kut.

honeylanz said...

dania pun dah 3.4kg.. baby adik mesti blh lawan ni. ac dulu 2.92, ery 3.08kg... nk pgg takut aja dulu...kecik

MommyDania said...

Has: alamak..i tot slalunya 2nd lg kecik. makin besar ke? aiyooo

MN said...

all the best bebeh.
mudah2an selamat semuanya :)