expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

February 4, 2010

Sambungan Kronologi


Ok...mari kita sambung sketsa delivery semalam. Oh, btw, saya baru sudah makan. Lambat..I know.

Ahha...so lepas makan steak dan mango juice yang sedap tu, we all pun balik ke rumah. Masa ni dah bagitau Mr Hubby, balik rumah, get the bag and hit the road. Kena jugak pegi hospital nih!

Sampai rumah Mr Hubby cakap tunggu je dalam kereta and dia ambil all the necessary things, inclusive lah parents saya pun kelam kabut ambil apa yang patut. Sambil-sambil tunggu tu saya keluar jugak dari kereta. Rasa nak kena jalan-jalan bagi hilang sakit. Haa...masa ni lah the real drama began. Elok turun dari keta, my water broke. Like totally broke! Lenjun seluar jeans saya, tengok bawah dah basah. Fuhhhh! Nasib baik sempat keluar dari kereta. So Mr Hubby letak alas plastik dan saya duduk dan zooomm ke hospital.

Sampai hospital dalam 1015pm, yang saya ingat by 1030pm saya dah standby baring kat katil labor room. The pain keeps coming back, more rapidly. Seriously masa ni saya dah tak tahan sangat dan masa tu jugaklah saya rasa dah tak nak bersalin lagi. Masa tu je la kan...

Pain...pain...pain...1130pm, I heard the cry. A very loud cry. Alhamdulillah, sakitnya sekejap je dan the delivery sangat mudah. Gynae saya letak baby adik yang masih berdarah berlendir atas perut saya dan both Mr Hubby and me broke into tears.


Itulah alkisah delivery saya. Ngeeeeeeee




p/s: nama akan di announce esok...insya Allah.

11 comments:

honeylanz said...

mudahnye...anak no 2 mudah kut ;)

m-i-o said...

wah! macam magik je ko bersalin nyah :P

sgt berinspirasi. wokeh, mak plan nak beranak tahun ini jugak! kahkahkah. semangat membara :P

owh tak sabar nk tau nama baby adik ;)

kirana said...

tahniah!letak gambar sekalik yerrrr

Zuhaini said...

wah.. macam senang bersalin jer.. tahniah ya! :) seronok dengar org senang bersalin.. :)

oh ya, nasib baik u sempat keluar keta.. kalau tak.. maunya banjir! hihihi...

JaNnAh said...

huwahhhh.. tiba² terasa macam nk melalui pengalaman itu jugakk!!!

MommyDania said...

Has: syukur, both delivery mmg agak mudah.

Zufa: yeah yeah..aku dh berjaya umpan ko utk preggie lg. sila keluarkan baju seksi mlm ni ye. mlm jumaat nyah!

Ana: Insya Allah..

Zuhaini: banjir tu xkisah sgt, the smell & nak cuci tu, adoiii!!

Jannah: serious? blh jek! tgu abg blk terus ON ok!

Nanak said...

hadoi..tatau nak cakap apa nih..takut kot..hahaha..

noniey said...

alhamdulillah.. dimudahkan segalanya..

saya duk tpk.. adakah nadia? huhuhu

Mrs Azarol said...

wahh..mak lambat sangatkah?
tahniah..tahniah.. x sabor rasa nak bersalin ni.. eceh..

l i e y n said...

alhamdulillah, semuanya mudah dan smooth.....selamat le berpantang n memberi nenen kepada baby adik....

Queenin Murni said...

wahh.. pain pain pain.. tup tup dah kuar..

best best! congrats lagi dan lagi.. heheh!