expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

February 3, 2010

Kronologi Kejadian

Sedar tak sedar dah seminggu juga lepas saya bersalin. Hehe...duk rumah kan, mana nak perasan sangat hari ni hari apa ke. Anyway, both mommy and baby are doing good. Cuma baby adik ni kurang aktif, tak macam kakaknya. Asyik tido je, nak kena selalu kejut dia untuk nenen.

Ramai juga nak tahu cerita birthing saya ye? Ke dah too late to tell? Hmm...nevermind, juicy story is never too late to tell. Alkisahnya begini...

Sejurus saya tulis post saya yang ini, saya continue wat kerja sambil kemas-kemas apa yang patut. Maklumlah...nanti nak cuti panjang kan? Sambil-sambil kemas tu saya terasa sakit-sakit pinggang. Ingatkan backpain biasalah sebab memang selalu duk ada backpain. So ignore je dulu. Tapi sakit tu datang every 40-30mins. Dalam hati, eh, contraction ke ni? Haa...cakap macam takde pengalaman. Hahahahaha...

Saya masih ignore, buat dek je. Tapi bila dah makin kerap, saya rasa macam confirm contractionlah. Saya sms Mr Hubby supaya balik cepat sebab malam tu nak makan puas-puas. Huhh...masih tak sedar diri tu, nak jugak makan-makan.

By 630pm, sampai rumah, contraction makin kerap. Rasanya every 15mins tapi saya masih buat dunno. Keras hati nak pegi makan punya pasal. Tu pun plan asal nak ke KLCC tapi last minute saya decide makan je kat area rumah. Dalam hati, nanti karang tak pasal pulak buat drama kt KLCC tu kan...

So lepas magrib, off we all went to some western restaurant kat rumah. Tengah makan contraction makin kuat dan rapid. Suruh semua orang makan cepat-cepat. Steak saya tak dapat dihabiskan, cuma mampu minum mango juice dengan lahapnye. Ohh...sedapnya mango juice!








Apa jadi lepas makan? Nantilah sambung ek, baby adik nak nenen nih....stay tune uols!!!


8 comments:

pu3natul said...

eh baby adik nama apa ek?

Nanak said...

ok, bg nenen baby adik lepas tu sambung ok..:)

Zuhaini said...

hihi.. sempat lagi nak makan steak tu! :)

KV said...

haha..nanti sambung ek

fzln said...

uish..tgh syok2 bc ni, cont plak..hihihi..apa nama baby...

CiKaYu said...

ala...tgh syok baca......

honeylanz said...

excited nk tggu sambungan ;)

MommyDania said...

Pu3: tungguuuu!

Nanak: err..sampai the next day i sambung ni.bacalah :)

Zuhaini: sempatkan jugak!

KV: udah akak ku...

FAzi: esok aku announce yek!

CA: hehhe...sorry

Has: cerita dh disambung. ;p