expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

April 5, 2010

Corat Coret ABPBH 2009

Ewah, dah macam wartawan hiburan saya nih. Ye la, nak jadi E! News Asia presenter tak dapat.

Uols tengok tak? Saya tengok tapi tidak dari mula. So opening act saya tak tahu persembahannya macam mana. Ni kes berebut channel dengan Dania la. Dia nak tengok Beverly Hills Chihuahua kat starmovies. Lepas tu duk tanya-tanya kenapa dogs dalam tv boleh cakap. "Nia dah panggil dog (dog rumah depan) tapi dia tak dengar la mommy". Itu ayat dia membidas jawapan saya. Jenuh pulak nak explain dalam tv tu hanya lakonon. Ok..ok, menyimpang sudah..

Best ke ABPBH kali ini? Hmm, seperti tahun dulu-dulu jugak saya rasa belum sampai tahap prestij lagi. Walaupun artis-artis bagai nak rak melaram tapi tetaplah nampak tidak prestij. Agaknya kalau geng fashion police Oscar Awards baru ni buat review, ke lautlah semua pakaian artis kita ni. Ohh, saya kalau tengok program anugerah ni, bukan nak tengok sapa menang, sibuk nak tengok busana-busana artis je.

Yang saya perasan pakaian yang cantik ialah Ekin Mawi, kuning terang tapi nak simple, minimal tapi cantik. Baju CT pun cantik (at last!), Fara Fauzana dan Liyana Jasmay. Lain-lain? O.K je laa... Cuma, kenapa si Watie tu berpakaikan macam tu? Hmm...

On persembahan, aduhai! Wahai graduan-graduan AF oii, you should all be ashamed of yourselves. Hancur ok!! Nasib baik finale amatlah superb. Winners, banyak yang sudah dijangka. Especially bintang paling popular title. Saya sudah agak dan jangka memang dia akan menang selepas gimik-gimik mahu undur diri etc di buat awal-awal dulu. Mr Hubby cakap husband dia yang ajar taktik itu. hahahahahaha!!

Apapun, Remy Ishak sungguh kacak dan cute bila menggelabah. Ngeeeee

12 comments:

m-i-o said...

part watie mak setuju. apakah macam tak bpakaian aje ghopenye tu?

part CT mak bangkang. cantik, tp sebagai pemegang title mak hajah yg bertudung - tak sesuai. klo dia tak pakai tudung, dikira bersopan la. hehehehe.

Mommy Lyna said...

Watie pakai ape Nyah?

MommyDania said...

MIO: u dont read me, aku suka baju je. tang tutup kepala tu, xtutup lg bagus kekdahnye. hehehehe

Mommy Lyna: hmm..dh serupa moulin rouge gitu.

CiKaYu said...

saya lebih suka tengok baju lyana jasmay, comel sungguh ala-ala princess.

MommyDania said...

CikAyu: Agree ;)

KV said...

ha! Ramai yg cakap pemenang abp tu kes dok kepoh takmo join dah tahun depan. Haha

Apapun, akak nampak abang BUNG sungguh 'kacak bergaya'. Wakakaka

Ealyie said...

sila hambik awards nyah..;)
http://elyirisahmad.blogspot.com/2010/03/am-i-ehehehe.html

l i e y n said...

aku suka remy ishak...aku dok excited2 dia menang, laki aku nak tukar channel plak!!dengki le tu!!!

MommyDania said...

KV: kak, abg BUNG? sapa tu?

Ealyie: mekasih le nyah ;)

Lieyn: hahahah...cemburu tanda sayang beb

Nanak said...

aku pun pelik napa watie pakai mcm tu..

Marisa said...

hmmm.... sian mawi.. dah tak glemer sbb org tak suka kat ekin rasanya...

Zety Zin said...

saya pun tak berkenan sungguh nengokkan baju si watie tu. apa daaa fesyen...