expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

April 6, 2010

Pesta Buah

Sayakan tinggal dengan parents. Iye, saya duk dengan parents saya. Jadinya sebab takde kena bayar sewa bilikrumah, tanggungjawab membeli barang dapur dan keperluan rumah jatuh ke bahu sayaMr Hubby. Boleh kata tiap weekend mesti menyinggah ke Giant atau Carrefour.

Jadinya juga, parents saya amat jarang-jaranglah ke Giant untuk membeli barang dapur. Ada juga pergi tapi jarang. Tapi papa saya sangat rajin ke pasar tani dan pasar malam hari sabtu. Paling dia suka beli ialah bahan mentah macam daging, tulang dan ikan. Tidak lupa juga buah-buahan. So sabtu lepas, Mr Hubby seperti biasa ke Giant dengan Dania. Saya duk rumah sebab tak nak bawak Nisha bersesak-sesak kt Giant tu. So macam-macamlah yang dibeli, sampai habis rm200termasuk buah-buahan ie fiji apple, mango, green & red grapes dan tembikai. Dan papa saya pula at the same time pegi pasar malam, beli juadah dinner dan buah-buahan ie green apple, mango dan strawberry khas untuk cucu kesayangan. Haa, hebat pasar malam sekarang, strawberry pun jual. Bukan local ok, import from USA!

Boleh bayangkan tak betapa banyaklah buah kat rumah yang hanya ada 5 orang untuk makan. Saban malam duk perabih buah. Dah boring makan saje, saya buat la macam ni pulak.


Plain yogurt with mangoes, strawberries and grapes - sangatlah menyegarkan tekak di petang hari

Balance, makan begitu saja pun sedap!




kenapa saya rasa ayat-ayat di atas macam karangan budak sek rendah?

13 comments:

mast@work said...

you dah makan grapes ke? mak baru saya cakap grapes toksah makan awal2.. takut turun darah..

dia bidan kat pcmc..

KV said...

akak pun now suka makan buah buat jajan. Tp jajan pun bantai gak. Haha

Nanak said...

oh, sedapnya...

mama uzma said...

sungguh2 sedap...!!

mama uzma said...

sungguh2 sedap...!!

FAM said...

Mast: awal2 tu berapa awal? dlm pantang pun i dh makan...huhuhuhu

KV: sapa tak suka kan?

Nanak & Iena: mmg sedap!!

Queen said...

buah dgn plain yogurt perah sikit limau nipis...pergh..memang halwa tekak..sedap..dap..dap....

rumah my mum pun tak putus buah sebab kami adik beradik boleh tak makan nasi hanya kerana makan buah..boleh?..hiihihihi

Ealyie said...

perghhhhh... u make my mouth mouthwatering!!! vleh??? :p

l i e y n said...

terliur aku beb!!!!

FAM said...

Queen: perah limau? hmm, idea menarik.

Ealyie: hehehehe!!! sila ke supermarket, beli dan buat

Lieyn: ko pg market skrg, beli balik buat. nt baby lak terliur. hehehe

mast@work said...

err.. saya sampai la ni x makan grapes.. kalau dalam pantang, takut tumpah darah..

ArELeEz said...

wah! dah la best! menyihatkan lak tuh!

FAM said...

Mast: ye ke? hmmmm

Areleez: mmg sihat!