expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

May 21, 2010

Ada Apa Dalam Tu?

Ada ni! Apa nih? Its a waffle maker. Dah lama ada tp sangatlah jarangggggggggggggggggg guna. Bad...bad...bad...So satu hari yang panas terik tu, terpikir pulak nak buat. Kena pulak dalam freezer ada ice cream La Cremeria tu...fuhhh!




Sedap dihidang pada petang hari panas terik selepas berhempas pulas mengemas rumah yang dah macam kapal pecah. Yummeh!










"Thank you mommy"

"U're welcome sayang! Thank you sebab tolong kemas toys Nia tu ye"

Muka minyak² berpeluh bukti menolong mommy sepahkan kemas rumah.


10 comments:

honeylanz said...

mcm kt kedai la..sure lg sedap ;)
# rajin tul anak dara fatin berkemas ;)

Ealyie said...

perghhh.. cayalah..
bancuhan tepung camno buat beb? ;)

aku yg M bertanya,
Ealyie :p

FAM said...

Has: tolong la sangat. i masuk bakul, dia keluarkan. huhuhu

Ely: sila beli tepung philbury tu aje. petua dr org M jugak

TopsyTurvyMum said...

nampak sedap sangatt..memang best pekena masa panas2 dengan ais krim tu..ahh..teringat plak white choc waffle pudding...

ala comelnya Nia..penat betul tolong mommy ye hehehe

l i e y n said...

sedap plak waffle ngan ice cream tu!!!

FAM said...

TTM: kenot lawan master chef! hehe. camne white choc waffle pudding tu? mcm sedap jek

Lieyn: mmg sedap weh!!

Nurhayati said...

menarik ni..ai takde lagi waffle maker.. harus cari jua.. syok plak tgk..

m-i-o said...

lohhhh....gitu rupanya kaedah menggunakan menatang tu. kahkahkah!

selama ni mak pakai utk buat sandwich je nyah. tp klo namanya sandwich maker, kita buat waffle pun buleh gak kan?

bagus! mak punye tepung pancake ready made pun ada lagi separuh ni. ble adjust jadi waffle ke haa?

JaNnAh said...

arghhh... sedapnya... aduss.. tgk makan cenggini tiap hr buat i jd giler la..

FAM said...

Nurhayati: ok gak beli. xsabar sgt gi je A&W. hehe

Zufa: xpasti la aku blh ke daknye. aku ada dua2. tp aku mmg guna philsbury tepung pancake la. ada instruction kt tepi kotak utk waffle. rasanya kaedah sama jek.

Achu: ish..apsal gila pulak. blk buat dan makan je la...