expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 22, 2010

Big Achievement *wink*

Not for moi. Ehh, ya jugaklah sebab I mommy dia. Tak nak kalah Ngeeee

Dania is now 100% dyperless. Yeayy!! Clap clap.

Ok, mungkin ada yang akan kata, 'huh? umur dah nak 4tahun baru nak dyperless?' or 'anak aku umur 2tahun dh tak pakai dyper' etc. Well, takpelah. Itu anak korangkan, bukan anak saya.

Dulu-dulu siang memang dah tak pakai dyper. Just tido malam je. Tapi since last week she insisted of not wearing dyper at nights. Mula-mula mommy abah dia ni risau jugaklah kalau terbabas atas katil kan. Ohhh, jenuhlah nak mencuci tilam berat tu. So abah pun ambil langkah berjaga-jaga. Letak alas plastik, kain segala. And pesan berkali-kali nak wee wee bangun kejut mommyabah. Berkali-kali jugaklah dia angguk tanda paham.

Dan akibatnya malam pertama tu saya yang tak tido lena. Sebabnye asyik terjaga je tengokkan dia terbabas ke tak. Siap kejut dia ajak wee wee. Dalam mamai tu dia cakap tak nak. Hasilnya?


For 6 days in a row, she slept well through the nite tanpa terbabas. *clap clap* Saya ingat nak cerita esok je since esok baru genap 7 hari/1 week tapi excited takde keje punya pasal, sekarang jugak mau kasi tau. Ohhhhh, best best!

Dan, Mr Hubbylah yang paling seronok sebab dapat berjimat. Semua orang gembira.

Dah nama achievement kan, haruslah celebrate. *smile*


One happy mommy,

8 comments:

Queen said...

yeay...horey..

tapi iklan yang backgroun yang kaler ceklat tu mentup entry kamu dear...so baca entry separuh2 je..heeee

kirana said...

tahniah2!
heheh..tak kisah la kan..lambat ke cepat ker...tak da efek apa pon..efek duit bapak depa jer :P


wehhh menda alah header apa kat tepi tu menggangu pembacaan..tak nampak

FAM said...

Queen: yes, i perasan. tu la..geram jgk. its not iklan beb, if a notice. nyibuk jek kan.

FAM said...

Ana: itu background punya tuan la kasi notice apa ntah smpi masuk area post aku. anyway, betul, cpt or lmbt janji dyperless. nasib la tak lambat sgt. aku rasa 4yrs tu normal kut ek?

jua said...

clap clap...PT bukan mudah eh ibu2 semua. kan kan FAM. congrats Dania & congrats utk u juga bebeh sebab banyak bersabar dan urut dada =)

mama hannah said...

congrats to Nia! Dah save banyak dah la pas nih :) When the right age to potty train ek?

FAM said...

Jua: yess!!! urut dada, urut hati segala. mmg tak mudah but every parents have to endeavor jugak. good experience too

Tun: there's never a right age. in fact, some babies can start from 1yr old. ko tgk la hannah dah tahu bila dia wee wee ke. ataupun ckp kt dia, then every 1 hour ko bwk dia gi toilet suruh wee2. tp mmg kena prepare la terbabas semua tu. tu yg urut dada manjang tuu

iEfa said...

wah 4 yrs eh...so not to worriedd ...ma doter baru 3thn..tp ramai yg bising...sebuk jek..ank aku ske laa :P

nwey big clap to ur doter ;-)