expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 14, 2010

Lagi-lagi Soalan

Ok, soalan kali ini tidak berkaitan dengan bag. Totally not! Soalan bahasa melayu rojak pmr 2010 saya adalah,

"Apa beza normal visitor dan unique visitor?"

Tolong jawab dalam layman language. Saya dah baca di nuffnang tetaplah tidak paham. Di Wikipedia juga sudah, masih tak paham. Lambat paham betul!. Yang saya paham adalah, unique visitor adalah visitor yang pertama kali jejak blog kita. Gitu?


3 comments:

Queen said...

saya tak pernah berjaya memahami dan mendalami insang jiwa raga nuffnang...huhu

kirana said...

yg aku tau..unique visitor tu..visitor yg mempunyai unique IP adress..dia masuk blok ko byk kali pon ..dikira sekali jer unique walaupon 100kali dia masuk

kalau dynamic IP ...ha baru kira 100 kali sbb IP tu bertukar tiap kali dia masuk..

normal visitor tu hang amik istilah kat mana?mungkin normal tu org yg selalu masuk kot

kirana said...

eja blog pon jadi blok..punya la kalut nak explain ahhahaha