expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 12, 2010

Soalan Tak Berapa Bijak

Ok. Mungkin soalan ni tak bijak langsung tapi tetaplah nak bertanya. Malu bertanya sesat jalan.


Ok, gucci sukasukey ni adalah canvas fabric kan? Leather trimming? Am I right?


Adakah neverfull ini 100% leather? Sebab saya bertanya adalah, di mana² sales blog yang saya tengok, descriptionnya adalah cowhide leather trimming. Adakah beg itu bukan leather? If not leather, what is it made of?

Motif bertanya? Nak tambah pengetahuan sebelum merembat.




pics googled.

12 comments:

Ealyie said...

well..well..well..



haku pon tatau nyahhh... ahahaha.. mahap le aku tumpang baca komen feminat ko jela nanti gamaknya..;)

fatin airinee said...

Ely: xpe...idak le teman ni ckp sorg2 kekdahnye. ada jgk yg nyahut. ;p

honeylanz said...

mlm kang has balik tgk resit n katalog lv..hehehe...tau pakai je sblm ni..mujur Has x sesat jln kan ;)

Queenin Murni said...

pvc... hahahah!
mak tak tahu la.. tak pernah ada handbag ribu2.. :P

fazi said...

i loike..mak pun tak tau nyah..maklumle lom ada lg hb riban2 ni...cepat skit p rembat..

mast@work said...

fatin,

sukey tu fabrik.. neverfull tu dia pakai canvas.. ce masuk je butik tu.. try pegang.. rasanya untuk tahan dari air neverfull lagi ok dari sukey..

hang pi order kat kak non ka.. hehehehe

CikChelsea said...

sukey itu fabrik mcm 'kain' kan?(tatau apa nama yg sebenarnya wahahah)

NF leather trimming tp body canvas je rasanya (agaknyalah, tak confirm tau pakai je >.< )

FAM said...

Has: sila tengok resit dan habaq mai nooo!

QM: ohhh...pvc aje kah? itu grade A++ beb. hahahaha

Fazi: ko le rembat. kan masyukkkkk skrg. apa lg, chanel ke gucci ke

Mast: canvas ke? patutla dia ckp leather trimming. aah la, neverfull tahan lasak la sket kan. pesan kt kak non, ala segan I.

CC: ishh...org yg ada ni tau pakai aje ye. hehehehe

isz_3707 said...

pvc kot nama material dia haha. agaknya lah. tp bukan pure leather (rasanya). mak tatau la nak jwb soalan bernas ko ni walaupun mak PERNAH memiliki nf (tapi mcm la lv yg lain material dia lain dr nf ngeeeeeeeeeea)

honeylanz said...

my NF, Damier Canvas nama nye.

Ayu said...

Salam.. Nak tumpang jawab. NF tu badannya coated canvas, tapi trimmings utk handle, etc adalah dari kulit lembu. Coated canvas adalah lebih durable berbanding canvas semata (eg. badan di Sukey tu). ; )

FAM said...

Ayu: Thanks for the answer. meaning coated canvas adalah kalis air mcm NF and normal canvas adalah mcm sukey. thanks!!