expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 15, 2010

Tak Paham Aku!

*Ini entry marah, hence the aku*

Kepada owner keta persona plat no 8084 (ni sah² harijadi dia, 4-8-80 kut), tolonglah belajar undang² dan adab jalan raya. Memang dalam kelas memandu takde ajar tapi through times ko akan belajar. Ke laki ko takde ajar? Kesian!

Boleh tak kalau kat highway yang ada tiga lane, ko duk la lane tengah ke, lane kiri sekali. Jangan perasan ngada-ngada nak duk lane kanan dengan kelajuan kelembapan 70km/jam. Tak laju ok! Belakang ko ni ada aku dan hampir 10 biji kereta beratur tunggu ko blah dari lane kanan.

Mula² aku rapat je dengan keta ko tu dengan harapan ko pahamlah dan beralih. Oh tidak, tak paham rupanya. Aku bagi lampu pun ko tak paham jugak. Ko memang tak reti ke buat² kiasu? Sudahnya kereta² belakang ko (dengan aku sekali) pulak yang kena beralih potong ko. Nyusahkan je.

Ohh...ko memang tak reti undang² kut, sebab ko tak pakai seat belt. Apa, ingat diri dah kebal hebat sangat bawak keta tak pakai seat belt? pleaseeee laaaa! Sengal!

Kejadian pagi tadi masa nak gi keje. Pfffttttttt


9 comments:

Queen said...

sabar jela kan.....dah tau slow duk la lane tengah ke..kiri ke..ni kadang tu..bas pun duk lane tengah...dah org semua berasak2 kat lane kanan...

kenderaan berat lane kiri okeh..huhu


http://desirequeen.blogspot.com

salzahari said...

wah...menyakitkan hatinya pmpuan tu!

kirana said...

tahun lahir dia ngn awek dia kot..
1980 1984 haha dok teka nombor pulak

dia sorang jer kot bayar road tax..tu tak pedulik org lain dah tu
ataupon dia dah rasa laju giler dah

FAM said...

Queen: tu la..byknye mcm tu sbb xphm adab di jln raya. tu yg rasa duk lane kanan pun xpe.

Salza: sangat. tp skrg I dh ok. heheh

Ana: hahaha..jom la kita teka no tu apa maknanya. kurang stress sket.

KV said...

adeh..sengal, pagi2 buat org hot kan?

noniey said...

patut lah berangin.. hehehe.. pagi tadi upanya.. tapi memang geram pun kat driver yang tak reti bahasa ni.. maafkan lah dia.. agaknya baru belajar bawak kete kot

FAM said...

KV: hot jgk la kak. lps ptg tak hot dh. hehe

Noniey: kalau ko blkg dia lg aku takut. mau ko hon je. igt? hahahaha

m-i-o said...

kalau aku, aku hon aje.

PINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

sampai dia tukar lane tengah. kahkahkah!

mama hannah said...

aku pun ada 2,3 kali faced the same situation,mmg menghanginkan sungguh..diorg buat selamba badak je,last2 mmg akuh ler yg kene takeover dari lane tgh..sambil mengusha who's the driver,kalau halim,dia overtake pastuh dia honk.. :)..hmm..maybe aku pun patut buat mcm tuh jugak..hehehe