expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

August 19, 2010

Puasa Dah Seminggu Lebihkan?

Jap nak kira. Ok, 9 days to be exact. Selama 9 hari sudah kita puasa, tak pernah sekalipun saya jejak kaki ke PaRam. Ohhh....sedihnya. Banyak jugaklah yang hendak tapi so far tak dapat lagi. Antaranya......kasi gambar je la kan baru syok hadap petang² nih....ye dok?

Fuhh....dapat pekena cendol marbeles macam ni, sure layan abis la! Ohh, we all kat rumah berbuka kena air panas dulu. Teh Tarik ka, nescafe ka. Sejuk² ni biasanya lepas² tu la. Takut badan terkejut. Kang semput sapa susah? Ahkak jugakkkk


Kueh tepung pelita. Lagi hodoh lagi sedap. Saya rasa kueh-kueh melayu memang macam tu. Kalau rupanya hodoh kebarangkalian kueh tu sedap adalah tinggi. Its just me. What do you think?

Murtabak Singapore mali! Murtabak biasa dah makan. Nak rasa yang singapore pulak. Ada ke jual kat KL nih? Kat mana ek?


Last but not least (so far yang teringat cuma takat ni) gulai siput sedut. Nama nak buat memang tak akan so harap kalau jumpa beli je la. Slurp sana slurp sini. Ohh...sedap nih!


Haaa....uols yang dah ke PaRam tu, apa uols beli dan belum beli? Ada mana² yang sedap tu boleh la recommend ek? Sharing is caring kannnnnnnn?


All photos are googled.

8 comments:

aizuraawang said...

Murtabak Singapore ada jual kat kedai Mak Tim kat keramat, yang kat roundabout Texas Instrument tuu...

mama uzma said...

mak tim tu dah dekat sgt kan kak ngan school anak2 akak...esok leh gi beli...hehehe...

yg kuih pelita tuh..mmg asli kampung comot punya kak klu lambat mmg abis...kat param atas tu je..yg depan texas tu kak...

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

ini adalah kali yg ke 33 kot i nampak gamba siput sedut masak lemak tue!
sungguh menguja keimanan ok!
as its one of my fav...tp mane nak cari siput sedut nieeeeeeee! huwaaaaaaaaa

Nanak said...

oh..walaupun daku selsema tetap terliur cendol itu..hohoho

mast@work said...

aaahhh.. gue tensi dengan entri ni.. aaaaaa

ampun tuan rumah.. hahahahaa

FAM said...

Zura: ohh..aah. i know. tp to me xsedap. hehehe

Iena: pernah beli tp xkena dgn citarasa

LV: sedap kan beb? aiseh, tak dpt la i nak suggest kt u mana nak cari siput kt Oz tu. nt blk u should get it ok!

Nanak: cendol tu ubat utk selsema. hehehe

Mast: sorry la org jauh. xde niat nk bg tensi. huhuhuhuhu

MarDiah said...

Setakat cendol tu pi jek lah beli kat Param tu.. me? setakat nie rajin beli kuih jek. sbb leh try mcm2 jenis. tapi kalau heavy meal tu mak yg masak sbb laa nie dia dha pencen, kami balik dia dah settle semua..

FAM said...

Mardiah: salam. untung u blk lauk dh siap. senang je kan.