expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 23, 2010

Its Red! Its Velvet! Its Cupcake!

Everybody (well almost!) is raving about red velvet cake/cupcake everywhere. Ok, bukan everybody tapi almost all bloggers are. Sana sini even in mukabuku duk mencanak tentang red velvet ni. Famous sangat red velvet nih. Being a cake person, I just have to try it.

Kebetulan semalam saya lalu Jalan Tun Razak, terus ter-singgah Delicious. Within seconds, saya dah bawak balik dua biji rev velvet cupcakes dalam kotak yang sangat cantik. Lama jugak saya peram kat office sebab sayang nak makan. Peram sebab nak bawak balik makan dengan Dania - who is also a cake person like her mommy. hehehehehe


Here is the Delicious version of red velvet cupcake. But wait, I came across a different version of the red velvet cupcake from Delicious from a Thepinkstilettos. Camne boleh lain yek? And hers are much more beautiful and looks yummier. Ishhh! Tak puas hati haku.

Anyway, after all the raves and salutes, I found nothing special about the cupcake. Tak tahulah cupcake yang ini tak menjadi atau sememangnya red velvet cakes ni, indah khabar dari rupa. Pada saya rasanya biasa. Seperti juga kek-kek yang lain. Tidak ada rasa umpphh atau wow factor. But I am not stopping here, gonna try Whisk's red velvet cake pulak nanti.

Uols yang dah selalu makan tu, mana lagi boleh saya try? Mungkin tempat lain lebih umppph!

Ohhh...ada lagi yang saya belum try, macaroon (macaron?). Fames jugak tu.


2 comments:

cc said...

i've baked it sis =P, same here don't find it too 'interesting'. tp ada customer yg mmg suka sgt2 rs kek nih. lain tekak kot. hehe.

mmg kena try something yg org review sbb br puas ht, selalunya indah khabar dr rupa =P

mama hannah said...

macarons adalah terrrrsangat manis..for me