expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 24, 2010

Isn't It So Obvious?

Saya pelik dengan pemerhatian sesetengah orang. Tak tahulah mata diorang spedo ke, IQ diorang tidak mencapai tahap minimum atau saya yang salah susun atur anak-anak saya. Saya selalu dihambur soalan-soalan ini;
  • Ni no. 2 ye? Dah besar...girl ye?
  • Dari bersalin tak sempat tengok, dah besar. Perempuan ke lelaki?
  • Dua-dua girl ke?
Lebih kurang begitulah soalan yang ditanya. Banyak lagi versinye tapi cukuplah sebagai contoh. Ke uols pun tak paham? Hep!! Ok, sekarang cuba uols tengok. Tengok tanpa perlu teliti, rasanya sekali tengok dah tahu kan?

Dania in a dress. Oh btw, credit to my mama yang jahit the dress. She has the gift that not passed down to me. Bahahahahaha. I'm terrible with needles and sewing machines.


Nisha, also in a dress. Beli punya. Tak pe dik, nanti nenda jahitlah untuk adik.


Nisha in a baju kurung di pagi raya.

Ok, from all these photos, tak payah teka pun memang dah obvious anak-anak saya adalah perempuankan? Unless, ada ke mommy yang pakaikan dress pada anak lelaki? SekianKesian...


11 comments:

Anonymous said...

hahaha.. i luv this entry....(been ur silent reader)...

same goes to me...i had two son..n people keep on asking girl ke boy? abg ke kakak? its obvious when my son wear seluar askar!! "girl ker nie?" ouchh........but for ur case..dah pakai dress n baju kurung surely mmg girl...sabar yea!....paling tak tahan ayat cover up....muka macam girl...jambu!!!!......

xoxo - hae hanafi

FAM said...

Hae: eh eh...bersuara jugak U. hehehe. kan? yg boy dikata girl, yg girl dikata boy. pening2...

mama hannah said...

tuh la pasal! aku pun penah kena..dah terang2 pakai gaun/rompers bunge2..still ada yg tanye perempuan ke lelaki..karang bile menjawab,di kata kurang ajar ke sedara pulak..huhuhuhu

jua said...

aku pun kena. anak aku yang elok2 pakai baju yang menunjukkan kemachoan...ada juga orang kata dia anak perempuan. adoidoiii

kat mana perempuannya pun aku tak nampak.

ana-kirana said...

soklan skrip kot.. hahahaha

ko belasah jer balik..."ko tgk ni mcm laki ker"

FAM said...

Tun: kan? kang tak psl2 bergaduh pulak.

Jua: adakah kerana eyelashes faris yg lentik itu? tp lentik cmne pun tetaplah nampak faris adalah boy yg hensem

Ana: uishh...laser betul skrip ko.

Zety Zin said...

erk... takkan pakai dress comel gitu pun orang boleh tanya gender anak? pelik tu.

fazi said...

nak kata rabun tak..nak kata tak skolah tak tau la..ke tu mmg ayat permulaan nak ajak nyembang..tapi soklan memang la xbleh blah...kalau aku, ku laserkan je balik dgn cara berhemah...ngeh3..sabor je laa

Nanak said...

my baby oni 5mon..dorg kata mcm girl..sabar jelah haku..

fizamior said...

babe, i pon nyampah giler kot bila org ckp anak i lelaki. padahal dh terang2 pakai pink, skirt/gown! giler ke hape? pakai la otak sikit kalo nk ckp kan? buat org hangin jekk.. huhuhuhuhu...

anyway, dania & nisha are both cute & adorable sgt! cantiknya gown yg nenek dia jahit tu. owh so lucky her.

mama uzma said...

soalan2 tu mmg semua org akan kena..mmg menyampah sesgt nak menjawab sbb da terang2 rasanya kita tunjuk keperibadian anak kita melalui pakaian saje dah cukup jelas...hmmm....


p/s: pasni nenda leh watkan gaun tuk Nur Zahra kan...hehehee