expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

October 28, 2010

Dinner at Sri Ayutthaya

Kerabu seafood. Sedap! Terasa pedas masam manis semua ada. Tapi kalau nak compare dengan kerabu seafood yang dijual time Thai Fair yang selalu ada kat Carrefour atau Tesco, itu lebih sedap.

Fried asparagus with scallop. Ni pun sedap though ada some asparagus tu keras. Maybe sampai ke hujung batang sayur tu dimasak sama supaya nampak banyak. I didn't snap menu ni, but this is what it looked like. pic googled.


Sharks fin soup, Asalnya untuk Dania sebab tak pedas tapi dia tak minat sangat. Well, nama je sharks fin soup tapi crabmeat aje yang banyak. Taste, ok. pic googled jugak.

Ahaa...this is buttered soft shell crab. Sangatttttttttttttttt sedappppppppppppppppp! Order ni sangat tak rugi sebab sampai ke kulit pun boleh makan. Serious!!

Siakap masak apa ntah lupa tapi ada mango. Ala masam-masam pedas gitu. Boleh la walaupun rasanya masak sendiri lagi sedap. Woohoooo!

Ada juga order tomyam, juga tak snap gambar. Kesnya, sebab semua menu lambat sampai. Dan sampai satu demi satu menyebabkan nafsu nak makan sudah kemuncak, gambar dah tak koser nak snap.

Service wise, agak lembab, tak padan dengan tempat dan harga. Oh, well, what's new with Malaysian service kan? Eh, tapi depa ni siam kan? hahahahahahaha...

Ok, I have a question to uols. Those yang dah pegi Ayutthaya ni, how do you rate the restaurant? And how do you dress if you were going there? Yang belum pernah jejak pun boleh jawab jugak. Sila-sila....nanti I story lagi ok!


5 comments:

Queen said...

merujuk kepada entry ni...saya rasa saya tak pakai apa2 kalau pegi sana..

Sebab saya tak nak pegi..hihihih....

Tak suke yang service lembab bayar mahal..servis lembab mesti bayar murah....makanan mesti superb...

heeee

da dgr 2 3 org complaint about this restaurant

TopsyTurvyMum said...

pun pernah baca kat blog mana ntah..service dia mmg lembab..

tapi bila tgk all the food tuuu...rasa nak beli ticket balik m'sia haha

FAM said...

Queen: kan? patutnye servis harus tip top. barulah padan dgn bayaran.

TTM: haaa..mark dlm wishlist. tp dlu I pegi lunch time, ok sket service dia.

Joy said...

belum pernah singgah lg..

FAM said...

Joy: dekat kan dgn umah?