expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

October 13, 2010

Even Jamie Oliver Can't Do This!

Tu dia! Tajuk sangatlah megah bunyinya. Oh well, sendiri tak bangga buat pe nak cite ye dok? Haaa! Meh nak story pasal makan dan masak. Eh, masak dan makan. Ye la..kena masak dulu baru boleh makan kan? Kali ni resepi mudah amat. Campak-campak ikut suka gerak hati tangan jek. Takde sukatan, takde main rasa pun. Tau-tau sedap. Eh, hover!

Inilah yang terjadi kepada udang bagak yang dibeli di Kuala Selangor nun. Saya pun tak tahulah nak panggil apa but let's just call it Baked Prawn. Simple. Hahahahahaha

Udang (Belah badan sampai terbukak)
Tomoto (chopped)
Sos Cili
Sos Tomato
Black pepper (chopped)
Mozzarella cheese
Garam

Pre heat oven 180' C. Tumis bahan² kecuali cheese. Tomato dah agak lembik, tutup api. Letak banyak-banyak atas udang tu. Tutup dengan cheese dan tabur lagi black pepper. Bakar dalam 5-10 minit depending pada size dan amount udang uols.


Rupa sebelum di bakar. Lepas bakar dia akan kembali ke bentuk missy C. Tak kisah, keluarkan dari oven, tak yah tunggu apa-apa terus saje ngap! Eh, jangan ngap kulit la deee, isi saje sudahhh. Sodappppp!!!



Ohh...sebab saya cakap Jamie Oliver tak boleh buat ni, memang dia tak boleh sebab dia lagi hebat. Huhuhuhuhu...

No comments: