expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

August 2, 2011

Tumpas Ditengah Jalan


Hahaha...seperti dijangkakan, Dania tak daya nak puasa semalam. Semalam school dia tutup sempena menyambut Ramadhan, diorg ingat diorg ni kat Johor kut. So aku tumpangkan Dania kat taska adik merangkap taska dia dululah. Senang, cikgu-cikgu pun dah kenal.

Pagi tu dia masih puasa. Mungkin kes kenyang lagi sebab dah bersahur. Tapi kata cikgunya, tetaplah jeling-jeling adik-adik duk breakfast. Hahaha, I can imagine that. Lepas tu main, color-color etc, tibalah waktu lunch.

Skali cikgu buat lauk ayam. Nah, disitulah Dania tumpas. Kalah dengan nasi berlaukkan ayam. Hahahahaha. Well, at least sampailah jugak ke tengahhari. Aku vangga jugaklah sebab semalam memang first time dia belajar puasa.

So today back to school. Tadi teachers cakap ramai kawan-kawan dia puasa. Hopefully dapatlah dia puasa penuh hari ni dengan support teachers and friends. Biasa kalau dengan kawan-kawan senang sikitkan.

Pagi tadi dah janji kalau dia puasa, boleh pegi param and dia boleh pilih apa dia nak makan. We'll see petang nanti. :D

3 comments:

Siti Fatimah said...

Gud girl dania cubaan yg baik alhamdulillah...

FAM said...

Siti: thank you aunty. sofea posa tak? hihi :p

pu3natul said...

nanti cite la dia mintak beli apa kat param tu. i'm sure semuaaaa dia nak beli. hehe..comel je tgk budak2 br nk belajar posa ni.