expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

January 28, 2009

Treats

What's a good way to spend your bonus?
Apart from shopping, saving for shopping in the future, paying debts, what other thing you could do?


Alhamdulillah, the first thing I did was to belanja my family in laws a dinner. Its a treat for both PIL but the BILs and SILs pun tumpang join la kan. Unfortunately both SILs could not make it, so its just 6+1 people.


We had a blast dinner at Medan Ikan Bakar Sabok Awor, Muar (untuk makluman, Sabok Awor ni kira tempat best la kalau kt Muar nih). The dinner itself tak la sedap mana, I think its because of the holiday season, so the prices all went up. Imagine a jenahak is rm48 per kilo....shesshhhh!!


Tapi niat ikhlas nak belanja kan, tak kisah la asalkan depa sume puas hati dapat makan. And the fact that we all could get together is something. And, yang lagi berbunga-bunga hati mak bila hubby overheard my MIL having sembang petang with her neighbor the day after.

Jiran: Ko gi mana malam2 semalam. Aku nampak sampai 2 keta kluar. Ada sapa-sapa sakit ke? (concern sungguh atuk sorang nih)


MIL: Alaa....pegi makan kt Awor tu. Fatin bini Along tu ngajak, belanja makan. Dapat bonus katanya.


Jiran: Ohhh.....betuah ko ye..














*i'm smiling ear to ear*


Next, to treat my parents pulak. Kena la belanja BOSS pulak kan??


**pics of sesi makan-makan ada tapi xsempat upload lagi...**

2 comments:

noniey alias said...

wah bagus2..ni lah menantu yang bagus.. hehehee.. sekali sekala bagus jugak kan..leh merapatkan hubungan..

Fateen said...

hehhehe, ini ghase2 kembang segala2 ni... leh dpt title menantu mithali ek..