expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

March 15, 2009

Bandung - Episod Mengirai DUIT!!! - part 1

**Posting ini agak panjang juga, cerita tentang shopping travelogue keluarga dan teman-teman di Bandung. Its for my keepsake, tapi kalau anda ada plan utk shopping di Bandung, silakan baca**



Day One


Needless to say, Bandung memang tempat meroyan!!! Bukan setakat mak-mak, bapak-bapak pun boleh sama-sama meroyan. Bandung ada semua, untuk ladies, gents and of course kids! Oh, by the way, Dania pronounce Bandung as Bandon. Tak tau la awat dia tak boleh sebut 'g'. Tolong pun jadi 'tolon'.


Pasar Baru Bandung

Ok, kita start dengan Pasar Baru. Pasar Baru ni macam Bazar Buluh Kubu di Kelantan (org kelate boleh la imagine kut ek). Kat sini ada macam-macam kedai. They have 7 floors okeh! Ada kedai telekung, baju, shoes, toys, kain ela, food..of course!
Kan? Kan? Sakan depa nih!

Kedai kain, antara berpuluh yang ada.

SA yang cemerlang. Dari nak rembat 2 je, skali 5 haku hangkut. Ye, Dania sampai tertido kepenatan.


Berjaya tak berjaya laa SA tu. Haa, lihatlah sebahagian dari rembatan saya.


Rumah Mode

Lepas Pasar Baru, we all head to Rumah Mode. Rumah Mode ni antara berpuluh factory outlets yang ada. Dan juga, Rumah Mode ni rasanya FO paling karen banget! You won't feel like you're in an outlet, it's like being in a lavish banglo boutique. Siap ada a few bouquets of harum sundal malam, kedai ni memang wangi sentiasa. Macam-macam brand ada di sini, in fact di seluruh factory outlets. MNG, Zara, Esprit, GAP, Boss, Osh Kosh, Kenneth Cole etc. You name it, they have it.

The girls

Us with the babysitters...hahahahahah!!!

To be continued: Day Two and Three.

4 comments:

Cutestamoi said...

Huh.. Takde makne nye babysitter. Nia bukan nak pun ngan orang lain.. huuu..

l i e y n said...

seronoknya shopping...
kalau tak bawak duit banyak, meleleh le air liur nengok kain2 yang cantik n murah2 tu!!!

MommyDania said...

erma: dia suka aunty esah jek! hahahaha

lieyn: mmg le..hari pertama dh pokai! huhuhuhu

noniey alias said...

berapa juta ko habis kat sana? ke billion? hehehehe...

kalau nak dania sebut g, ko kena duk kat trg. confirm akan ada g nanti. hehehee