expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

March 16, 2009

Bandung - Episod Mengirai Duit part 2

Day TWO

Pagi hari kedua shopping (atau hari ketiga di Bandung), kami semua datang breakfast dengan muka kusam. Bukan sebab penat, tapi sebab insaf. Insaf sebab hari pertama dah mengirai duit tak ingat dunia. Makanya, hari kedua agak sober gitu.

Namun, shopping tetap shopping...kan? We all start ke Toko Tiga. Kedai ini direkomenkan oleh supir chauffer kami. Toko Tiga ni menjual jeans jenama yang gerenti ORIGINAL. Ada wrangler, lea, levis etc. So kaum-kaum lelaki sekali lagi meroyan dengan jeans pulak! Kenapa kaum lelaki? Sebab kami kaum wanita xde size...huhuhuu! Kalau anda memakai jeans size 29 ke bawah, sila la jengah ke Toko Tiga nih! Mak pakai size 30 nyah...huhuhuhuhu

Inilah kedainye..

erma and hubby, busy belek jeans


hubby gue pun busy membelek jeans



Selepas ke Toko Tiga, kami ke Cibaduyut. Di sini adalah syurga barangan kulit, especially if you are not brand conscious. Tapi take note ya, Cibaduyut ni bukanlah kompleks, tapi nama tempat. So kedai-kedai barangan kulit ni sume kedai-kedai kecil tepi jalan. Bayangkan arked di Jalan TAR! Tapi lebih menyeramkan sikit sbb kedainya betul-betul tepi jalan, dengan peniaga jalanan, homeless people berkeliaran. Pityful but scary. Tapi ada satu bangunan kedai yang agak besar, selesa, ada air-con juga. So kami yang pompuan ni lepak sini je..yang lelaki konon gagah perkasa berani pegi le ke kedai-kedai kecil tu. Di Cibaduyut ni ada jual kasut, beg, belt, baju, jaket, keris, senapang pun ada tau!

Since hari ini hujan, dan Sabtu, jalan pun macet* banget! Tak banyak yang tempat yang dapat cover. So lepas lunch, kami ke Jalan Dago, singgah sekejap di FO berdekatan sebelum kami yang kaum perempuan gedik pegi spa. Hehehe...citer spa lain entry ya!

Day THREE

Ok, ni hari terakhir kami di Bandung sebelum ke Jakarta. So pagi-pagi dah check-out, breakfast. Dan AIM kami hari ini ialah untuk shopping habis-habisan. Hehehe..Memandangkan masa yang suntuk, kami sempat ke area Jalan Dago sahaja. Tapi di sini pun macam tak cukup masa. Di Jalan Dago ni ada banyak factory outlets; Level, Episod, Blossom, Donatello (ni kedai kasut, cantik-cantik kasutnya..price wise, ok lah..between rm40 to rm200), Grande etc. Most of the factory outlets ni jual barang yang lebih kurang sama saje tapi kalau dah nama pulun shopping, asal masuk mesti keluar dengan tangan penuh! Haahahahah!!!

Err, beli brownies pun kira shopping tak? Sedap tau brownies nih..

Haa, kat perkarangan hotel pun boleh shopping.

Kami semua sangat puas hati dengan hasil rembatan, tapi kalau ikutkan saya, banyak lagi nak rembat. Nasib le mr hubby sekat, edit dlu! Huhuhuhuhuh..

Antara hasil dari factory outlets. Ni baju-baju Dania aje, baju saya dan hubby tak yah la kan. Bukan you all nak tengokkan? :P


*macet banget = jam/sesak sangat



2 comments:

noniey alias said...

sedapnya brownies tu...yummy..

tu lah bagusnya mr hubby. sebab kalau dia ada, confirm sume mende yang dipk nak dibeli akan jadi separuh je nanti..hehehe

noniey alias said...

sedapnya brownies tu...yummy..

tu lah bagusnya mr hubby. sebab kalau dia ada, confirm sume mende yang dipk nak dibeli akan jadi separuh je nanti..hehehe