expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

May 12, 2009

Tutorial Online Transfer ASB

Selaku membalas jasa-jasa you all yang banyak buat tutorial untuk saya, secara khusus atau sebaliknya, kali ini saya pulak tergedik-gedik berkobar-kobar nak buat tutorial untuk you all!


Tutorial untuk online transfer asb melalui maybank2u. Ok, mula-mula kena login dulu. Lepas login, you all akan nampak paparan seperti di bawah.

Pilih 'Investment' column.


Dalam column ini, you all pilih column 'ASNB Unit Trust'.

Lepas tu, sila setuju dengan terms and conditionnya. Dan tekan 'Next' button di bawah.

Akhir skali, selepas klik 'Next' Button tadi, paparan ini akan keluar. Dari sini saya percaya anda sudah boleh buat transfer. Jangan lupa untuk 'Request TAC number'. Dan proceed seperti online transfer yang lain-lain.

Haa...mudahkan? Sekarang tak payah nak beratur panjang-panjang di mana-mana bank. Ohh..Tapi kalau nak update buku masih perlu ke bank berdekatan ya.

Sekian pesanan khidmat masyarakat. Selamat menabung!


9 comments:

mamaDhea said...

adakah ini latihan utk print screen? ;P

btw, mekaseyyy atas tutorialnye.. pasni wat tutorial utk setup maybank2u buleh? mak takde maybank2u laa.. ahaks!

honeylanz said...

tq 4 the tutorial..acc maybank2u ada..tp $$ dlm nye x de lak ;)

Umi Nawfal said...

boleh cuba nih..

kirana said...

cuba ko transfer ke akaun aku..buleh tak :P

hehehe mesti dah kayo2 ko ni

Ealyie said...

MD,
tip yg bagus utk mengurangkan alasan malas ke kaunter ASB kan..kan..

Queenin Murni said...

heheh! sama la pikiran ngan kirana.. apa kata ko try lagik transfer lagi ke account kitaorg pulak.. tgk boleh ke tak.. heheh!

mama hannah said...

beb,thanx yar for the tutorial :) rupanye asb tuh under unit trust ek..(xtau nyer aku!..harharhar)

MommyDania said...

mamadhea: erk..itu aku kena bwk ko ke atm la pulak dlu

honeylanz: tak dapek nak nolong

umi nawfal: cuba jgn tidak

kirana: apa? apa? tak paham...

ealyie: ya betul tu!

queenin murni: eh..eh..xjelas la tulisan nih

tun: yeah..aku buat khas utk ko!

Anonymous said...

bpe lama yer duit baru masuk klu transfer online ni???