expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

June 4, 2009

I Feel El Sicko

Oh yes! Saya demam.

Saya dah lama tak demam. Sekadar selesema or selsema (mana yg betul ek?) sikit-sikit tu ada la. Hari ni saya rasa badan lenguh-lenguh, panas tapi sejuk, tekak rasa perit, mata dan hidung saya gatal-gatal. Urghh!! Nak makan panadol macam rasa tak patut pulak.

Is it safe for pregnant mom to take panadol and such? Mr Hubby tak bagi, he said kalau tak larat sangat-sangat baru makan. On the other hand, my Dad cakap its ok, it won't harm the baby and pregnancy.

Ni yang buat saya malas nak ke klinik nih, pegi klinik pun kalau tak bagi ubat, buat perabih masa jek. Camne ek??


12 comments:

MN said...

setau i panadol ok jer.
but just to be sure, gi klinik la.

Zuhaini said...

tu lah.. saya pun rasa panadol should be ok.. gi klinik je la.. :)

Umi Nawfal said...

achic,
last time doc ckp kat i panadol yg biase2 or yg ade tulisan KK tu ok.. boleh amik... yg lain.. jangann!!

btw, acu dah wat entry tuk comment tu.. k, check it out..

KV said...

kalo nak ambik panadol, jgn lbh dr sebijik tau.

mamaDhea said...

MD,
kita serupaaaa.. time preggy mmg penakut abis nak telan ubat sebarangan.. mesti nak gi klinik jugak..

panadol actually boleh je amik tp sebijik je sekali telan..

l i e y n said...

rasanya takpe makan panadol
tapi kalau boleh tahan, tak yah makan lagi bagus

mama uzma said...

kak...masa iena pregnant..klu x sihat iena gi klinik kohilal...sia kan bg ubat yg suai tuk kita dan x membahayakan baby....

sian akak...

MommyDania said...

mengikut pendapat you all panadol adalah ok. hmm, sy dh standby panadol atas meja ni tp so far tahan lg. tgk la ptg cmne. thanks all for your concerns.

noniey alias said...

kalau aku, memang aku akan gi klinik.. tanya yang lebih pakar.. sebab awal2 pregnant ni, takut jugak kan.. lain orang, lain kan...

jua said...

pi klinik...pi klinik...

take care..

kirana said...

aku time peknen tak amik panadol..
kalo gi klinik..doc kasi ponstan

skrg nyusukan badan pon tak amik sbrg ubat..takut efect ke baby

mama hannah said...

get well soon beb.aku dulu pun takot nk amik panadol.so,aku pun tahan jer la sakit..hehe