expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

June 3, 2009

Kisah Disebalik Pembelian Pregnacy Test Kit

Panjang la pulak tajuknya ek.

Balik dari ofis, saya amek Dania di nursery macam biasa. Dan macam biasa jugak budak sorang ni akan diminta bawa ke Jusco. Mula-mula tu saya cakap tak payah (sebenarnya memang nak bawak dia). Muncung-muncung mulut dia, kaki siap tendang-tendang dashboard keta comel saya. Merajuk la tu.

So saya bawak la jugak dia. Dapat main kat playground 20min, tengok water fountain ke apa namanya tu 10min, she's a happy girl. Saya bawak pulak dia ke Watson, memang dah aim nak beli pregnancy test tu. Masuk jek, terus sambar, ke kaunter untuk pembayaran. Saya beli pregnancy test dan coklat kit kat untuk si anak dara yang kepenatan bermain.

Masa nak bayar, cashier (budak lelaki dalam linkungan awal 20an) tu boleh cakap apa kt saya?









"Kak, good luck ya!" sambil tunjuk kepada pregnancy test kit sebelum masukkan ke dalam plastik bag. Saya sekadar sengih jek la....sabar je laaa budak nih...

12 comments:

Ms Lola said...

Kenapa "Good Luck"? I rasa cam tak kena je.. (??)

MommyDania said...

ML: ntah le..good luck for the result kut.

Queenin Murni said...

eheheheh! mcm kena jek good luck tu..

mmg lucky pon kan?? :p

mama uzma said...

akak..........
dah ada ker...??
gitau la..berita gembira kena kongsi bersama....hihi

jua said...

macam nak amik exam je adik tu punya ayat good luck.

AiNeRzA said...

hihihi...nyibuk jer budak cashier tu...lain kali cakap jer macam nih.."Oh...benda ni bukan untuk saya,tapi untuk nenek saya"...hihihihi

Zuhaini said...

haha.. segan la pulak budak tu cakap gitu.. haha :)

*JJ mana ni...? AU2..? :)

MommyDania said...

QM: aah..rezeki Allah

mama uzma: aiyoo..lum tau ka? hehehehe

jua: tu la..dh lama xde org ckp good luck nih

ainerza: kah kah kah...sadis ayatmu itu

zu: yeap

mamaDhea said...

kahkahkah! buleh plak siap bergood luck bagai..

kirana said...

hampeh tul hahahahaha

ibusinga said...

sooooo.....
positive lah ya...
yg ke berapa tu...?
:)

mama uzma said...

hihi....
sbb x tau yg tanya...
bestnya nia nak dpt baby...nia mcm mana...??taniah kak...