expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 2, 2009

At Home

Saya masih di rumah attending my sick daughter. Makin teruk chicken pox dia. Semalam pun susah nak tido asyik nak garu je sana sini. Akibatnya saya dan Mr Hubby pun susah nak tido. Tapi nasib baik jugak dalam pukul 2am Dania dapat tido lena. Syukur.

Today takde aktiviti apa melainkan sentiasa sapu calamine lotion pada badan dia, bagi makan ubat dan layan channel 613. Ohhhh, memang takde channel lain dah Astro ni, yang ada 613 jek!

Saya pun macam dah separuh hafal segala lagu cerita-cerita 613 nih...layan kan je laaa...

Ok...time for me to cook bubur for anak dara terchenta!

Ohh...thanks to you all yang memberi pendapat pasal air kelapa tu. Saya pun rasa bagi time nak abis kan? We'll see. Nanti kang beli beriya, budak ni tak nak minum pun. Mak Pak dia yang balun. Eh, orang pregnant boleh minum air kelapa kan? Boleh kan?




Saya sempat jengah je blog kawan-kawan tapi tak dan nak tinggal jejak. Baca pun di angin lalu. Rindu nak baca betul2! Hehehehe

9 comments:

jua said...

babe, susah tak nak jaga anak dara tu bila kena cpox? ragam lagi teruk dari kena demam ke?

apa ke bodo soalan i ni... adoiii


/ cepat sembuh anak dara. mak dara kena jaga elok2 anak dar tu takut mak dara terjangkit. yg penting, jgn bg tinggal parut, kang duit kahwin jatuh. hehehhee

Mama Adib said...

alaa beb lambat baca

sbnrnya hari pertama anak kita kena chicken pox ada ubat khusus untuk cepat ilang itu penyakit.

tapi kalau dah lama tak guna dah amik ubat tu.

ku tau sbb SIL aku anak dia 5 org kena.
anak last baru tau ada rawatan tu, ok laa yg last tu ha ha

MommyDania said...

JUA:soalan mu itu amatlah bonanza skali. mmg ponat! 24/7 i duk perhati dia & sound, jgn garu..nia jgn garu. my mum ckp dlu i dh kena so insya Allah tak berjangkit la. takut jgk sbb doc ckp kalau berjangkit its risky for pregnancy. thanks for u wishes ;)

honeylanz said...

cian Dania..nnt mak n anak 2-2 boleh minum air kelapa ;)

MommyDania said...

MamaAdib: aiyaaa...apa itu ubat nama?

honeylanz: ahh...sedap gak air kelapa kan?

Umi Nawfal.. said...

acik!
first trimester toksah minum air kelapa.. x elok kate org tua2.. tp bile dah masuk 3rd trimester elok pulak diminum.. sbb air kepala tu berasid.. bahaya utk kandungan awal2 nih.. but utk yg last2 tu elok sbb boleh bersihkan kulit & rambut bb..

sekian.. hehehe

MommyDania said...

Achu: pulok dh.. xdapek la nak minum ni ek? TQ bgtau. kalau dak mak dah bedal 3 4 biji gamaknya

ibu dania said...

dania yg comel mesti cepat sembuh yerk...

Nanak said...

hi.
selain air kelapa..boleh juga dimandikan dgn air rebusan jagung..
org tua2 kata, kena time kecik, besar nanti takde dah..parut juga akan sembuh cepat..tapi elakkan kicap..
get well soonest