expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 29, 2009

The moment I realize she's a big girl

Dari setiap kaca mata seorang ibu, walau sebesar mana anak itu, tidak mengira umur dan saiz, dia tetap baby. Kan? Dan, ada pula ketika kita mengharapkan dia bertindak seperti orang dewasa bila mana dia hanyalah seorang baby.

Saya mula perasan Dania is a big girl bila...
  • dia dah pandai pakai baju dan seluar/skirt sendiri.
  • seboleh-boleh nak buat semuanya sendiri - makan, basuh tangan, tuang air, lipat baju etc.
  • berbual ditelefon, terasa seperti bercakap dengan budak besar. I can have real conversation with her on the phone.
  • dia dah tahu memilih sendiri baju/seluar/kasut hatta stokin dikedai mengikut kesukaan dia.
  • dah pandai juga menyindir saya bila saya tak masak tengah hari pada hari Ahad ---> mommy tak cook ke? nia hungry la.
  • dia sedar yang dia bakal jadi kakak - oh skrg dah pandai beri arahan itu dan ini!
  • dia juga sedar dalam perut mommy ada baby adik, oleh itu hanya dia boleh pegang atau kiss perut mommy.
  • dia dah bahagikan toys dia untuk dia dan baby adik, tapi toys baby adik tetap dia punya.

Tapi saya tetap tahu Dania masih baby saya sebab...








Dia masih pakai dypers!!! Adoiiii Dania, bila nak dyperless nihh???

7 comments:

Mama Adib said...

ha ha my adib pun sama, semua nak buat sendiri, bercakap dengan dia cam bercakap dengan kawan jer,sbb silap gaya dia akan tegur kita kalau tertinggi suara he he

tapi malam2 tetap kena pakai kan diaper ngeh2 bila laa ko nak grade nak ooi

MommyDania said...

MAdib: ok la tu, mlm je. eh, sama la. sy slalu kena sound dgn dania. ayat fav dia, "mommy, makan xmau cakap" siap kena cubit okeh!

** Perfect Love ** said...

ala.. cute nya baca perkembangan nia! I'm sure u're the best mom.. ;-)

honeylanz said...

kejap aja kan masa berlalu.. rs mcm br aja dorang tu lahir. tup2 dah besar ;)

Zuhaini said...

hihi.. sweetnya.. tup tup da pandai borak dalam telefon.. :)

mommy dania x nak cuba CD..? :)

noniey alias said...

aku serik dah semalam nak ajar dia tak pakai pampers.. serik.. huhuhu.. mungkin kalau nak buat pun, buat time weekend.. masalahnya, weekend asyik nak keluar shopping je.. huhuhu

MommyDania said...

Perfect Love: hye! welcome ;) i'm sure all moms are the best!! ngeee

Has: betul la..tp thn dpn mak nk redah labor room lg..huhuhuhu

Zuhaini: aah..best! tgu la alia besar, nt blh borak2 dgn dia jgk

NonieY: Ohh...jgn serik beb. tp btl la..weekend hari berjalan ek!