expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 4, 2009

Sepetang Bersama Lieyn & Noniey

Cubaan schedule entry. GAGAL. Apa kes blogger nih tak boleh nak schedule entry??


Sejak saya berkecimpung dalam blogsphere ni, fuhhh...macam dah lama sangat jek, saya belum pernah berjumpa mana-mana blogger secara live, face-to-face gitu. Melalui gambar tu adalah kan, kalau anon tu, lagi la idaknya.

Anyway, kunjungan saya ke Kuantan minggu lepas adalah pertemuan pertama saya dengan bloggers. Berdebar-debar rasa hati ini. Cewahhh... Janjinya 530pm bloggers dua orang ni akan jemput saya di hotel hampeh. So pukul 5pm saya dah siap, sambil layan My Sister's Keeper, saya menunggu penuh sabar dan debar. Tengok jam dah 535pm, aik, depa ni main-mainkan aku ke? Saya angkat telefon, mula-mula nak call tapi tak jadi. Takpe, jalan jam kut., kata saya nak sedapkan hati.

Dalam 545pm, dapatlah panggilan dari blogger yang namanya Lieyn. Yeayyy!! Haishh, macam cuak je nak turun lift jumpa diorang nih. Ahhhh.... redah aje...

Saya naik keta, terus tau yang bawak kereta tu Noniey dan yang sebelah dengan anak lelaki tu adalah Lieyn. Dah salam-salam segala, singgah tepi Megamall pick-up Kak Yam, opismate korang ek?

Kami pi satu gerai (ohh....mak lupa la nama tempat tu nyah!), makan sata goreng, udang goreng, sotong goreng, keropok lekor goreng dan semua goreng-goreng lah! Fuhh, memang sedap. Kami makan bersungguh-sungguh. Maklum le....sedap!

Makan, berborak, makan, berborak. Dah kenyang, time to go back. Ye la...depa semua ni ada family nak dijaga dibelai pulak kan. Tak kan nak layan saya sorang jek ye dok!

To Noniey, tima kasih le nok belanja makan petang tu walaupun aku agak konpius betul ke minah ni nak bayar sebab terkial-kial cari duitnya. Hahahahahahaha!!! Oh, btw, aku sedikit takut masa hang bawak keta masa cari parking tu, macam sipi-sipi hang nak langgar keta kat tepi tu...apa-apa pun, kita selamat dan kenyang!!

To Lieyn, hang memang selamba rock! Nasib si Aiman tu dh meragam kebosanan tengok mama & friends makan, kalau idak rasanya mau ko order makanan lagi kan? Oh, dan hang memang penghidup suasana!

To Kak Yam, kalau baca, maap le malam tu tak calling-calling ajak teh tarik. Mak teh tarik kat bilik jek layan StarMovies.

Seronok la jumpa. Korang datang KL call mak yek. I bawak you all jalan-jalan. ;) Hmmm, bila lagi boleh jumpa kawan-kawan blogger lain ek? Insya Allah....




Maap le...takde gambar. Saya malu duduk terus makan jek.

6 comments:

Queenin Murni said...

ni sy nih org kl nih.. awat tak ajak mkn kopok lekor pon?? hehehhe!

MommyDania said...

queenin Murni: jom!! jom!! kita makan satay la pulak

l i e y n said...

sori le fatin, kitaorg lambat sikit hari tu....tuntutan kerja...

kalau nak tau, perangai noniey mmg mcm tu...duit banyak sangat, tu yang bersepah-sepah je dalam handbag sampai susah nak cari...
lagi satu dia ni memang kelam kabut n brutal sikit regarding bawak kereta

pembetulan correction...bukan aiman tapi irfan
actually aku agak kenyang gak masa tu..

kedai yang kita makan tu; Paksu & Maksu...

nnt aku mungkin pengunjung tetap Kl time weekend....tunggu!!!!

MommyDania said...

lieyn: aah la..cmne aku salah type nama anak ko. ampun!!

mmg brutal, dub dab dub dab jantung aku dlm keta. hahahaha

ok..ok..dtg KL habaq k!

noniey alias said...

oooo sempat lagi korang mengutuk aku yer.. tapi kan kalau ko nak tau, kaklieyn tu lagi brutal dari aku. n kakyam tu teramat lah brutal dari kitaorang sume... ko tak brutal ke? kuikuikuikui....

tu lah malu je time cari duit tuh.. nasib baik sempat jumpa.. hahahahaha... alah pakcik tu bukannya kenal pun aku lepas nih.. huhuhu

Yummy Yum said...

fatin...kalau ko tengok noni dulu2 bawak kete memang tak sangka la dia boleh bawak kete camtu skang ni..memang brutal minah ni

anw..kitorang pun first time gak makan kat situ...sib baik sedap n nasib baik jugak noni jumpa duit dia yang bersepah tu....heheheheh