Menu beberapa hari lepas. Konsep (oh yes..mesti ada konsep!) masakan gerai/kedai makan. Ngeeee...
Biasanya kalau ke kedai makan kami order tomyam atau sup ekor. Tapi nak senang kali ni buat sup ayam aje. Semangkuk Dania makan!
Daging masak merah ni faveret Mr Hubby dan papa. Tapi dlm gambar ni dah macam masak hitam la pulak. Aiyooo...
Ohh..Tak lupa anak daraku yang tak puasa tapi lagak ngalahkan orang puasa. Tak sangka dia suka pulak sago gula melaka nih....ke sebab dia memang suka makan?
Yang takde cuma sambal belacan. Kena order kat Jua nih. Boleh ke Jua? Itu je edisi kali ini. Sekian. *smile*
3 comments:
aku selalu buat udang atau sotong celup tepung tu.. en suami kata jadi.. heheh.. tepung tu ko letak soda bikarbonat + baking powder.. jangan letak banyak sgt.. nanti pahit plak..
sup tu buat i terliur. kalo u tak cakap sup ayam, tobat i ingat sup tulang. sambal belacan? bolehhhhhh....
happy belated birthday!!!!!
sedapnya kailan ikan masin tuuuuuuu...
Post a Comment