expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

May 18, 2010

Istana Bambu

Apa itu Istana Bambu? Its a makan place laa. Baru je buka, tempat cantik, makan sedap. Layan!

The entrance. Mind you, the restaurant is made of 80-90% of bamboo. Memang cantik. And according to the director of the restaurant (sempat interview director tuh), the place is granted by Tourism as a tourist attraction restaurant. And, alhamdulillah it is owned by a Muslim.

Part of the dining area. They have the usual tables & chairs dining, as well as duduk bersila dining place. We opt for duduk bersila. Selesa sangat. Dania la paling happy boleh lari² sana sini macam tempat tu abah dia punya.

The drinks. Ok la, biasa² standard fruit juice.

Tomyam seafood. Semua ada, sotong, udang, ketam, fish ball, mushroom, veges etc. Taste: Sedap tapi pedas sket.

My favorite. Green curry. Saya tak pernah tahu cara nak masak green curry. Ada sapa² tau? Share la resepi yek!

Kerapu tiga rasa or dalam resit dia tulis Kerapu three taste. Hahahahahah!!! Direct translation betul! Ni sedap jugak although agak pricey. I think menu lain semua ok cuma ikan ni agak overpriced. Ohh...mungkin kerana ikan fresh dari ladangakuarium ye. Ada dua lagi menu; asparagus goreng udang dan telur dadar. Menu Dania la tu.

Ok, lepas makan boleh sambung lepak sambil makan dessert or boleh jalan² sekitar restoran. Atau boleh juga main alat muzik tradisional macam yang Dania main ni. Apa ntah namanya. huhuhu.

Last, amek! Siap promo nih. Director muda kacak yang diinterview tadi sempat mengiringin kami balik dan siap berpesan suruh promo kat kawan² dan sedara. Jadi, sebab dapat 30% off bill dinner kami ni kira promo la nih...

9 comments:

fazi said...

restaurant ni yg kat sebelah umah ko tu kan...

FAM said...

Fazi: yezza. blh jln kaki je aku dr rumah tp tetaplah naik keta sbb malas. hahahha

TopsyTurvyMum said...

Wahh...boleh jalan2 cari makan kat situ bila balik nanti:)

FAM said...

TTM: boleh sgt kak! hehehe

mama hannah said...

jom beb! next gath ko handle..hehehe..dh dkt bangat dgn rumah lho

FAM said...

Tun: no hal beb. wa jln kaki aje. hehehehe

Istana Bambu said...

Terima kasih kami hulurkan kerana tulisan blog anda. Kami akan cuba memperbaiki setiap kelemahan kami untuk memberikan servis yang terbaik untuk pengunjung-pengunjung Restoran Istana Bambu. Anda boleh mengunjungi kami di laman rasmi http://www.istanabambu.com.my atau jumpa kami di Facebook http://bit.ly/c8TqqX .

Terima kasih.

Saif said...

Went to restoran ISTANA BAMBU @ MRR2 just now with the whole family (9 adults + 8 children)... after 90 minutes of waiting (8:30 pm – 10 pm), the dishes came one by one... 10 minutes apart... the main course? Never served... Near our table, a couple of Chinese patrons went off when only drinks came and not the dishes.

mummyirfan said...

wooops.. komen di atas ni tiba-tiba membantu usaha saya nak ke sana..
hahaha