expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

June 4, 2010

Pengalaman Pakai Corset

Masa berpantang saya tak pakai benkung lilit². Sebabnya takde orang nak tolong pakaikan. Sekian Kesian kan? Maklum le, pantang sendiri. Mr Hubby keje, mama saya pun keje. So, sudahnya saya berpantang sendiri. Which end up macam tak berpantang pun. Opppsieee

So saya cari jalan mudah. Saya guna Premium Beautiful corset. Memang mudah. Nak pakai tu mula² tidaklah mudah sangat, tapi lama² ok. Pergerakkan pun senang, tidak macam pakai bengkung lilit² tu nak gerak pun susah. Jalan kepit² kan? hehehehehe

Pasal berat badan, memang tak turun banyak. Badan saya memang jenis tak turun banyak. Masa bersalin Dania pun sama, itu dah pakai bengkung lilit² pun xde jugak kurusnya. *sob sob* Tapi.....haaaa, body saya ada shape. Kira alignment tu tidaklah lari sangat selepas guna PB nih. And slowly berat menurun, dengan pertolongan PB dan jaga makan.

Now, I am a happy wearer of PB. Kalau nak keluar je mesti pakai PB. Mr Hubby pun dah tau sangat, kadang dia tolong pakaikan. hehehe. Ramai yang kata banyak lagi faedah penggunaan PB ni. Boleh redakan period pain, boleh juga redakan sakit pinggang especially mothers la kan. Lepas bersalin mesti sakit pinggang, kan?

So, kalau uols teringin nak try PB ni, sila² bagitau saya. Saya boleh tolong. Nak jumpa boleh, nak saya courier kan pun boleh. Whichever suits u. Jom PB sama-sama!!

11 comments:

m-i-o said...

PB mahhal noks!

:P

DrSinga said...

mengah kalau makan banyak masa pakai....
hehehehe....

FAM said...

Zufa: lifetime warranty meh! padanlah degn harga. hehehe. ohh..ada installment juga.

DrSinga: ahha...that's the whole point, mengawal makan kita. hehehe

OliveAnna said...

cam best jek

FAM said...

OA: best!

mama uzma said...

iena ada gak...tp bukan brand ni la...huhuhuu..sekejap je pakai pastu malas..hahahaa...

aizuraawang said...

fatin... masa u beli u beli sixe prepregnancy ker? lepas bersalin terus leh pakai?

aizuraawang said...

'size' not 'sixe' sorry...oops.

FAM said...

Zura: i bought after delivery. so masa ukur my fren suggest amek 1 size smaller. so masa pantang tu a bit tight la, skrg selesa.

ieyda ♥ emiey said...

bagus erk pakai tu..saya 1st pregnant..bulan10 due..leh prepare awal2..ape ag erk kelebihan dier?

CiKaYu said...

i luv PB too...