expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

June 22, 2010

Seafood Platter - World Cup

Sesi makan malam sempena World Cup.

Seafood platter ala MFM. Ini semua gara² membeli masa di PWTC. So balik rumah tinggal goreng saje. Agak kurang healthy sebab semuanya goreng tapi, belasah! heheheh

Enak dimakan dengan sos-sos ini. Garlic peri² sauce, hot peri² sauce, chilli sauce and mayonaise.

Gadis interframe. Ngeeeee

Ok, tadi tak healthy kan, harus balancekan dengan green veges. Asparagus. Enak dimakan begitu saja setelah direbus.

Dan sauted mixed vege. Alhamdulillah, semua sedap!

6 comments:

linahilmin said...

wahhh! sebijik mcm MFM! kelassss!

FAM said...

Lina: tu la..i beli instant sajo. pacific west, blk goreng. hehehe

m-i-o said...

wow, i love mixed veggie. sedap! errr nyah, klo asparagus tu kan ko rebus boleng2 ke tambah garam sket?

apa beza tambah garam ke tak?

eh macam sengal pulak soalan ni. hahaha.

anyway, tau tak kenapa sesetengah veggie yg direbus kat kedai tu nampak hijau yg amat walaupun setelah beberapa jam - tp yg kita rebus kat umah ni bila dh lama sket nampak hodoh? diorang taruk apa aaa?

FAM said...

Zufa: menurut Chef Bogel tersohor jamie Oliver, garam itu mengekalkan rasa sebenar asparagus itu. dan utk kasi maintain kaler hijau dan kenyal crunchy tu, selepas boil harus angkat dan rendam dalam air sejuk berisi ice cube for a few seconds. then toast dan makan.

linahilmin said...

chef bogel : temenung jap pikir... owhh.. slow lak pikap arini! ha ha!

FAM said...

Lina: hehehe..mcm lucy pulak kan.