Sesi makan malam sempena World Cup.
Seafood platter ala MFM. Ini semua gara² membeli masa di PWTC. So balik rumah tinggal goreng saje. Agak kurang
healthy sebab semuanya goreng tapi, belasah!
heheheh
Enak dimakan dengan sos-sos ini.
Garlic peri² sauce, hot peri² sauce, chilli sauce and mayonaise. 
Gadis
interframe. Ngeeeee

Ok, tadi tak
healthy kan, harus
balancekan dengan
green veges. Asparagus. Enak dimakan
begitu saja setelah direbus.

Dan
sauted mixed vege. Alhamdulillah, semua sedap!
6 comments:
wahhh! sebijik mcm MFM! kelassss!
Lina: tu la..i beli instant sajo. pacific west, blk goreng. hehehe
wow, i love mixed veggie. sedap! errr nyah, klo asparagus tu kan ko rebus boleng2 ke tambah garam sket?
apa beza tambah garam ke tak?
eh macam sengal pulak soalan ni. hahaha.
anyway, tau tak kenapa sesetengah veggie yg direbus kat kedai tu nampak hijau yg amat walaupun setelah beberapa jam - tp yg kita rebus kat umah ni bila dh lama sket nampak hodoh? diorang taruk apa aaa?
Zufa: menurut Chef Bogel tersohor jamie Oliver, garam itu mengekalkan rasa sebenar asparagus itu. dan utk kasi maintain kaler hijau dan kenyal crunchy tu, selepas boil harus angkat dan rendam dalam air sejuk berisi ice cube for a few seconds. then toast dan makan.
chef bogel : temenung jap pikir... owhh.. slow lak pikap arini! ha ha!
Lina: hehehe..mcm lucy pulak kan.
Post a Comment