Seafood platter ala MFM. Ini semua gara² membeli masa di PWTC. So balik rumah tinggal goreng saje. Agak kurang healthy sebab semuanya goreng tapi, belasah! heheheh
Ok, tadi tak healthy kan, harus balancekan dengan green veges. Asparagus. Enak dimakan begitu saja setelah direbus.
6 comments:
wahhh! sebijik mcm MFM! kelassss!
Lina: tu la..i beli instant sajo. pacific west, blk goreng. hehehe
wow, i love mixed veggie. sedap! errr nyah, klo asparagus tu kan ko rebus boleng2 ke tambah garam sket?
apa beza tambah garam ke tak?
eh macam sengal pulak soalan ni. hahaha.
anyway, tau tak kenapa sesetengah veggie yg direbus kat kedai tu nampak hijau yg amat walaupun setelah beberapa jam - tp yg kita rebus kat umah ni bila dh lama sket nampak hodoh? diorang taruk apa aaa?
Zufa: menurut Chef Bogel tersohor jamie Oliver, garam itu mengekalkan rasa sebenar asparagus itu. dan utk kasi maintain kaler hijau dan kenyal crunchy tu, selepas boil harus angkat dan rendam dalam air sejuk berisi ice cube for a few seconds. then toast dan makan.
chef bogel : temenung jap pikir... owhh.. slow lak pikap arini! ha ha!
Lina: hehehe..mcm lucy pulak kan.
Post a Comment