expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

March 24, 2011

Tak Puas Hati La


Susah dah jadi mak ni. Kepala otak pikir anak-anak je la. Oh, suami pikir juga tapi sekarang isunya jadi mak maka subjek mesti anak-anak. Kalau jadi isteri baru subjek adalah suami. Geddit?

Bangun pagi takde pikir apa, pikir anak nak makan apa. Betul? Nasib baik hari bekerja sorang pegi school sorang pegi nursery maka makan semua ditanggung beres. Cuma kadang-kadang sebagai mak penyayang mithali...pffttt, saya sediakan jugaklah bekal untuk Dania. Sandwich ke, karipap (beli sendiri) atau paling koman nugget. Untuk Nisha tak payah cuma kadang hulur nenen je pepagi hari tu.

Kalau keluar berjalan, dah tentu pikir anak jugak. Masuk kedai tak lain mothercare, ponye, lepas tu gap kids. Masuk la Isetan ke parkson ke, terjah kids floor jugak. Betul tak?? Habis masa 2 jam duk sini je. Lepas tu lapar, cari makan. Dah makan, penat balik.

Bila nak membeli untuk diri sendiri camni?

Combo of parkson, isetan, mothercare

Itu baru jadi mak. Kut jadi nenek? Pegi jauh-jauh pun ingat cucu jek. Gigih cari merata laut cina selatan untuk belikan pada cucu tersayang. Dah beli kena pulak bawak merata lagi. Kut kecik tak pe, ni besar jugak. Dua pulak tu. Ingat ye, cucu diva ada dua. Apa saja untukmu cucu...


Di import khas dari Shenzen, China.






Nasib ada online shopping avenue. Dapat jugaklah mommy shopping barang sendiri ;)

5 comments:

Nurhayati said...

setuju 100%.. bila ada anak ni, kalau jalan mmg habis kat tempat dorang saje.. kalau tak beli mmg tak sah.. satu barang pun jadi la, dari takde langsung hehehe.. smlm pun baru habis shopping kat mothercare :)

FAM said...

Nurhayati: tu la..hahaha. 1 pun jadikan, janji ada. dh beli utk kakak, rasa xpatut xbeli utk adik. beli lg. adoiiii

Joy said...

sama!! mcm ke the curve..asal nk cuci mata aja..tp 1st rembatan..toys si abg...isk2..x de dlm list pun ;)

Siti Fatimah said...

Hi Dear :)
I berkenan lah bag telur tuh so cute u beli online kan if u dont mine share the link dear...worth it ker? the price gud ker? coz kat shopping mall pon dah 200 plus2 kan... btw i nak email you boleh tak nak send out invitation :)

KV said...

beg telur pujaan mama dina. Huwaaa. Nok etekkkk